سفارش تبلیغ
صبا ویژن
انتظار

صاحب الزمان (عج)

خدای متعال می فرماید : « چه بسیار ... چاهی که وانهاده شده و چه بسا قصر بلندی که چنین است . »

چه بسیار که خداوند در اثر ستمکاری مردم آنها را از نعمت های خود محروم می سازد . این سنت الهی است و در تمام امت ها سابقه داشته است .

خداوند در این آیه شریفه به محروم شدن برخی از مردم از نعمت های خویش اشاره می کند و بیان می دارد که در پی محروم شدن خطاکاران از نعمت های الهی ، بسیاری از این موهبت ها در طول تاریخ بدون استفاده مانده است ؛ فی المثل چاه های پر آبی که دیگر رهگذری آنها را پیدا نمی کند ، بر سر آنها نمی آید ، دلوی در آنها نمی افکند و عطشی فرو نمی نشاند ؛ و قصر های بلندی که چشم ها را می نوازد ( و مانند چاه ها مخفی نمانده اند ) اما با این حال کسی در آنها سکونت نمی کند و در سایه آنها آرام نمی گیرد !

در این کلام خدا حکایت از دو چیز هست . اول حکایت از محرومیت مردم ستمکار از نعمت های خدا و دوم حکایت از مهجور ، غریب و بی استفاده ماندن آن نعمت ها .

اینک ما از مفهوم ظاهر آیه آگاهیم . ظاهر آیه اشاره به قصر های بلند و چاه های پر آبی دارد که از اقوام هلاک شده به جای مانده است ، اما باطن و تاویل آیه حکایت گر از چیست ؟ به تعبیر دیگر نمونه عینی و مصداق کلام حق در امت اسلام و عصر حاضر چه چیز یا چه چیز هایی است ؟

در روایت اهل بیت آمده که : « منظور از " چاهی که وانهاده شده " امامی است که سکوت اختیار می کند...

 و مقصود از " قصر بلندی " که خدا به آن اشاره فرموده امامی است که سخن خود را ابراز می نماید .»

به عنوان نمونه امیر المومنین و امام حسن مجتبی علیهما السلام ، در زمانی که حاکم مسلمانان بودند و مردم را علنا به راه حق دعوت می کردند ، نمونه هایی از آن قصر های مرتفع و بلند به شمار می آیند . امام حسین علیه السلام در عصر حکومت یزید نیز نمونه ای دیگر از آن قصر های بلند و آشکار است . آن حضرت آشکارا سخن خود را به امت ابراز کرد .

از طرفی دیگر امامانی همچون امام هادی ، امام عسکری و امام زمان علیهم السلام نمونه های از آن چاه های پر از آب هستند که متروک مانده اند . این بزرگواران روزگار امامت خویش را عمدتا در سکوت و خفا گذرانده اند .

حقیقت دردناکی که در آیه شریفه بیان شده این است که نه تنها این چاه های پر آب متروک و بی استفاده مانده اند ، بلکه آن قصر های آشکار و بلند نیز چنین مهجور و بی استفاده رها شده اند .

در آیه شریفه اشاره شده که هم آن چاه های پر از آب و هم آن قصر های مرتفع ، مهجور و غریب مانده اند . ساده انگاری است که بپنداریم مردم زمان امیر المؤمنین یا امام حسن مجتبی یا امام حسین (ع) عموما سخنان ابراز شده آن بزرگواران را به جان می خریدند و چون آنها را در صحنه علنی اجتماع ظاهر می دیدند ، بهره کافی را از آن می بردند .

آیا اطرافیان علی (ع) نصیحت های او را در کنار گذاشتن بدعت های دو خلیفه اول پذیرفتند ؟ آیا مدعیان هواداری مولا بینش ژرف او را در نبرد با سپاه دروغ پرداز معاویه که قرآن ها را بر سر نیزه ها کرده بودند ، حرمت نهادند ؟ آیا سپاهیان امام مجتبی هنگامی که آنها را به جهاد فرا می خواندند ، به درستی دعوتش را لبیک گفتند ؟ وآیا در آن هنگام که سست عنصری آن ها کار را بر امام و یاران با وفایش سخت کرد ، بر تصمیم او درباره صلح به رغبت گردن نهادند ؟ آیا ندای یاری طلبی امام حسین بن علی در کربلا به درستی پاسخ داده شد ؟ آیا زین العابدین ، باقرالعلوم ، امام صادق ، امام کاظم ، امام رضا و دیگر امامان علیهم السلام  ، کانون توجه مردم عصر خود بودند ؟ آیا از این بابت که آنها ظاهر و آشکار بودند مردم قدر آنها را می دانستند و از گرد آنها پراکنده نمی شدند ؟ مگر مردم کوفه نخست ، از یزید بیزار و به امام حسین امیدوار نبودند ؟ مگر حسین بن علی را نعمت خدا برای خود نمی دانستند ؟ مگر او را به سرزمین خویش فرانخواندند ؟ خواندند اما در راه بهره مند شدن از او مردانه پایداری نکردند . آری امامان چه ظاهر باشند و چه غایب گنج الهی اند و برای دستیابی به ساحت آنان باید امتحاناتی را پشت سر گذاشت . اما چه بسیارند کسانی که در این امتحان ها ایمان خود را می بازند .

امروز هم برای ما در مسیر استفاده از امام زمان (ع) و اعتقاد به برقرار بودن امامت او امتحان بزرگی قرار دارد .این امتحان با غیبت و پنهان زیستی امام زمان شکل گرفته است . لغزش گاه این امتحان آنجاست که غیبت او را مانع از بروز کلیه آثار و برکات او بدانیم و در عصر غیبت نسبت به توسل ، مراجعه و تمسک به ایشان تعلّل و کوتاهی بورزیم . به علاوه بپنداریم که اگر امام ما ظاهر بود بدون این که امتحانی در کار باشد از او بهره مند می شدیم .

شاهد بر بی پایه بودن پندار کسانی که شرط لازم و کافی برای استفاده از امام را تنها ظهور او می دانند این است که اولاً عموم مردم در روزگار ظهور امامان پیشین آن ها را وانهادند و از ایشان استفاده شایان نبردند . ( پس ظاهر بودن امام ، شرط کافی برای استفاده از او نیست . ) ثانیاً به شهادت تاریخ ، شیعیانی که در همین روزگار غیبت ، توسلات عمیق و جدی به امام زمان داشته اند از ایشان بهره برده و میبرند . ( پس ظاهر بودن امام ، شرط لازم برای استفاده از او نیست .) خلاصه آنکه غیبت ، دلیل موجهی برای استفاده نکردن ما از امام نیست ، چنانکه ظهور نیز عاملی قهری برای کسب فیض از امام نمی باشد .

آری قصه « آن چاه پر از آب که وانهاده شده » ، قصه غربت امام زمان ماست و قصه همان مرد داناست که نادانان قدر او را نمی دانند و نیازمندان ، از دانش او سود نمی جویند .

رو کنیم به کلام امام صادق که در تفسیر و رمز گشایی از کلام حق درباره آن « چاه های فرو نهاده شده » فرموده است : « معنای آیه چنین است : چه بسیار عالمی که کسی به او مراجعه نمی کند و از علم او بهره نمی برد . »

باز هم تکرار می کنم : « بیایید به امام زمانمان مراجعه کنیم و از علم ، هدایت و دیگر برکات او بهره ببریم . »

و باز می گویم : « مراجعه ما به ایشان دو فایده در پی دارد . اول سعادت برای ما و دوم رفع غربت از او ، که نزد اهل محبت و ولایت فایده دوم مقدم بر فایده نخست است . »

و می گویم : « مراجعه به امام زمان موکول به دیدار حضوری و ملاقات جسم شریف ایشان نیست . تمسّک و توسّل به امام ، نیازمند پایان یافتن غیبت نیست ، بلکه به فرموده پیامبر در عصر غیبت نیز می توان از نور ولایت آن حضرت پرتو گرفت و بهره مند شد . »    

و با تو می گویم : « ای شیعه امام زمان ! در تمامی تصمیمات زندگی ات و به هر کاری که می خواهی اقدام کنی با دلت و با زبانت ، خود را به آن ابر مرد ملکوتی پیوند بزن و بگو یا صاحب الزمان ! مرا دریاب ! تا در این تصمیم و در این کار موفق باشم و مورد عنایت حق متعال قرار گیرم . »

و می گویم : « بهره بردن از این معدن پر مایه بی رنج و سختی هم نیست ، پس در راه رسیدن به این گنج از تلاش و پایداری مپرهیز . »

آری ، هرچه مراجعات ما شیعیان به این منبع نور و معدن خیر ، بیشتر و بیشتر شود و هرچه آثار و برکات مشاهده شده از این مولای کریم زیاد تر گردد ، شوق و رغبت امّت به او رو به فزونی خواهد گذاشت و همپای رفع محرومیت ما از آن حضرت ، غربت ایشان نیز در میان ما کم خواهد گشت . ای کاش به چنان رشدی نائل گردیم که از محرومیت خودمان دل آزرده باشیم و از غربت اماممان دل آزرده تر !


نوشته شده در دوشنبه 89/9/15ساعت 11:41 صبح توسط حمید نظرات ( ) | |


قالب جدید وبلاگ پیچک دات نت

-------------------------------------- ------------------------------------------------ --------------------------------------------------- -------------------------------------------------- -------------------------------------------------
اوکسین ادز معتبرترین و بزرگترین سیستم کسب درآمد وبمسترها
------------------------------------------------ -------------------------------------